Onderzoek mobiele apparaten

Gewiste Whatsapp, sms, call-logs, GPS, TomTom

Bel direct:
088 - 12 11 11 1

SMS op Samsung GT-i9000

Bij het uitlezen van een Samsung GT-i9000 (Galaxy S) troffen wij gedeeltelijke SMS berichten aan in het bestand logs.db.

De database werd aangetroffen op de locatie:
NO NAME_ 3/databases/com.sec.android.provider.logsprovider/logs.db

Logs.db betrof in dit geval een SQlite database welke middels een SQLitebrowser te openen was. Onder de kolom M Content stonden in sommige rijen gehele of gedeeltelijke SMS teksten.

De datum in de kolom Date is ogenschijnlijk gecodeerd als Unix-time.
In excel is deze eenvoudig te converteren middels de formule:
=(CEL/86400000) + 25569

SMS in logs.db